Fotoclub De Luifel brengt eerbetoon aan Groenendaalse beukenlaan

Heemstede, november 2015. Na de Vrijheidsdreef wordt binnenkort een tweede markante bomenlaan in Heemstede gekapt: de Torenlaan in het Groenendaalse bos (tussen ingang Herenweg en WABO-scoutinggebouw). Noodzakelijk, want de oude beuken zijn ziek. En tegelijk ontzettend jammer, vindt fotoclub De Luifel. Als eerbetoon legden de amateurfotografen, onder inspirerende leiding van beroepsfotograaf Geek Zwetsloot, de Torenlaan vast. Een selectie van dit beeldmateriaal vormt vanaf 9 december een expositie in de Burgerzaal van het Raadhuis van Heemstede.  

Fotograaf Geek Zwetsloot organiseert al jaren cursussen voor Casca De Luifel. Samen met een aantal cursisten vatte hij het plan op om de amateurfotografie in Heemstede nieuw leven in te blazen. Zo ging afgelopen voorjaar fotoclub De Luifel van start. De enthousiaste amateurfotografen komen om de week op donderdagavond bij elkaar.

Leren van elkaars werk
Belangrijk onderdeel van de fotoclubsessies is het bespreken van elkaars werk, op basis van een gezamenlijk gekozen onderwerp of thema. Zo leren de deelnemers van elkaars ideeën en creatieve uitvoering van opdrachten.

Eén van de thema’s die de fotoclub dit jaar koos, is de Torenlaan in het Groenendaalse Bos. Vanaf begin 2016 worden daar de beuken gekapt. Gelukkig zijn er concrete plannen om de mooie laan te herstellen met nieuwe aanplant. Toch zal de Torenlaan, net als de Vrijheidsdreef, nooit meer hetzelfde zijn.

Torenlaan in beeld

Op eigen kracht en voor eigen kosten organiseert de fotoclub in de Burgerzaal van het Raadhuis een foto-expositie die de Torenlaan anno 2015 in beeld brengt. De invalshoeken variëren van overzicht tot detail, bomen, hekken, water, mensen, honden en meer.
De officiële opening wordt verricht op woensdag 9 december om 17 uur door Marieke Reehoorn, voorzitter van de Vereniging Vrienden Wandelbos Groenendaal.
Alle belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om de opening bij te wonen. De gemeente Heemstede zorgt voor een bescheiden drankje en hapje.

Na de officiële opening is de expositie nog tot 29 januari 2016 te bezichtigen op de openingstijden van het Raadhuis.

Meer informatie over fotoclub De Luifel of de Torenlaan-expositie:
Geek Zwetsloot, geek@planet.nl, 06-50232578

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *