Activiteiten

Wandelroutes

Rode en gele paatjesroute
Er is een ‘rode route’ van ongeveer 4,2 km en een ‘gele route’ van ongeveer 1,5 km. De wandelingen beginnen op het voorplein van de kinderboerderij. De rode route is bedoeld voor wandelaars zonder hond, omdat een gedeelte ervan loopt door een voor honden verboden gebied. De gele route is wel toegestaan voor honden, aangezien deze loopt door het deel waar honden los mogen lopen. Zie Wandelroutes door wandelbos Groenendaal (pdf, 0,4 MB).

Blauwe route
Op de blauwe route zijn honden aangelijnd toegestaan. Er loopt een blauwe route door het weiland van de Vrijheidslaan naar de Torenlaan. De andere blauwe route loopt van de Glipperdreef/ingang Mariënheuvel door het hondenvrije deel van het bos naar de Bosbeeklaan.

Witte route – Cultuurhistorisch wandeling
Wandelbos Groenendaal en de Algemene begraafplaats maken beiden deel uit van de geschiedenis van Heemstede. De wandelroutes zijn uitgezet om meer aandacht te schenken aan de cultuurhistorische waarde van beide locaties. De routebeschrijvingen in het boekje worden ingeleid met een korte beschrijving van de geschiedenis. Tussen de aanwijzingen voor de route wordt steeds informatie over bezienswaardigheden gegeven. Zie Cultuurhistorische wandelroutes wandelbos Groenendaal en Algemene begraafplaats (pdf, 3,4 MB).

Buitenplaatsenpad
Drie wandelingen langs de buitenplaatsen Leyduin,Hartekamp/Overplaats en Groenendaal zijn te combineren tot een rondwandeling van ca. 12,5 km. Zie Landschap Noord-Holland (pdf, 6,3 MB).


Andere activiteiten

Speeltuin Groenendaal
www.speeltuingroenendaal.nl

Kinderboerderij ‘t Molentje
www.kinderboerderij-heemstede.nl

Ponystappen by Ponytrack
www.ponytrack.nl

Pannenkoekenrestaurant de Konijnenberg
www.dekonijnenberg.nl

Restaurant en Bosbar Landgoed Groenendaal
www.landgoedgroenendaal.nl

Molen van Groenendaal
www.smzk.nl/m.groenendaal.html

Stichting Kom in mijn Tuin
Kindertuinen, generatietuinen en mindervalidentuinen, een bijzonder groen-, natuur- en educatief project.
www.kominmijntuin.com

Tennisvereniging Merlenhove
merlenhove.knltb.site

Scouting
Drie scouting verenigingen hebben het clubhuis in het bos. WABO scouting in het noordelijk deel bij de Ritzema Boskade en Graaf Bernadotte in het zuidelijk deel bij de ingang Mariënheuvel. Scouting de Spaarnegeuzen heeft het clubhuis bij de Glipperdreef.
www.waboscouting.nl
www.graafbernadotte.nl
www.spaarnegeuzen.nl

Belvedere
https://www.heemstede.nl/over-de-gemeente/projecten/bouw-belvedere-groenendaal

Seminarhotel Mariënheuvel – project Chateauform
https://www.chateauform.com/nl/huis/landhuis-marienheuvel/